Over ons

Wie is die gast??

Hoi! Leuk dat je m’n website bezoekt. Mijn naam is Pim de Pooter, ik word enthousiast van avontuur en ben gek op adrenaline, deze combinatie zoek ik het liefst op in de natuur. Met het opzetten van UG-MOTOBIKE heb ik mijn eigen ideale droombaan gecreëerd. Motorreizen organiseren in Oeganda onder het concept biking and camping. Vele motorrijders reizen al op deze manier, maar er zijn tot nu toe weinig mogelijkheden in Afrika om ergens heen te vliegen en op een motor te stappen compleet uitgerust met kampeerspullen. En dan hebben we het nog niet eens over het unieke Oeganda gehad. Ik wil met dit concept mensen een ultieme ervaring geven met avontuur om nooit meer te vergeten. Daarnaast ondersteun ik de lokale mensen met dit concept. De meeste camping spots die ik heb toegevoegd aan mijn safari’s, worden beheerd door eigenaren die hun winsten delen met de community en werkgelegenheid creëren voor hun lokale mensen. De zogeheten ‘community campsites’. Zo laat ik mensen het échte Afrika ervaren!

Het mooie van motorreizen is dat je op plekken komt waar je met auto niet altijd even makkelijk kan komen, dus je hebt net wat meer bewegingsvrijheid. Lekker toch?! Als je dan ook nog eens op de mooiste plekjes je tentje op kan gooien om ’s avonds bij het kampvuur je unieke ervaringen van die dag te delen, dan is het plaatje wat mij betreft compleet. Verder heb ik een militaire en verpleegkundige achtergrond. De ervaring en vaardigheden die ik daar heb opgedaan komen mij hier in Oeganda nog regelmatig van pas. Check UG-MOTOBIKE in de media BN de stem.

 

Maar, Oeganda?!

Yes Oeganda! Soms krijg ik reacties via Facebook of email die mijns inziens niet helemaal op de waarheid berusten, begrijpelijk! Oeganda heeft slechte tijden gekend, er heerst economische ongelijkheid en er is inderdaad nog steeds sprake van corruptie. Maar dat wil niet zeggen dat we niet van dit prachtige land en haar mensen kunnen genieten. Sinds de komst van mobiel internet is de toegang tot informatie voor iedereen toegenomen. Dit resulteert in toename van ondernemingen, welvaart, en groei in het toerisme. De veiligheid stabiliseert. De mensen hebben genoeg van geweld en zijn zichtbaar toe aan vreugde, vrijheid en vrede. Voor mijn gevoel zijn de Oegandezen goed bezig. Oeganda heeft een enorme diversiteit aan klimaat en landschappen. Van groene heuvels tot zanderige uitgestrekte savannes. Van een fris bergklimaat tot een warm subtropisch klimaat. Wilde rivieren en rustgevende kratermeren. Elke regio heeft weer z’n eigen dialect, normen en tradities. De stammen hebben een enorme geschiedenis, denk aan de tijd van jager/verzamelaars tot de tijd van de kolonisatie. Kenmerken uit deze tijden zijn tot op de dag van vandaag nog steeds terug te vinden. Elke tijd heeft zo z’n positieve en negatieve weerslag, maar beiden interessant om van te leren als je het mij vraagt. Oeganda is daarom buitengewoon geschikt voor motorreizen, dus boek je reis bij UG-MOTOBIKE en ervaar het zelf!

Nou leuk hoor, maar hoe kom je eigenlijk op het idee?

Deze manier van reizen heb ik afgekeken van mijn goede vriend Detlef. Hij en Marleen waren de pioniers op de KIBO in het concept Biking and Camping in Afrika. Oftewel WEMOTOBIKE. Zij begonnen in 2015 aan hun motor avontuur in Zuid-Amerika. Daar reden ze van noord naar zuid, om vervolgens hetzelfde avontuur in Afrika te gaan beleven. In Afrika hebben zij een sponsor motorreis voor KIBO gereden. Hun blog staat nog steeds online en is erg leuk om te lezen.

KIBO  Africa is een gaaf bedrijf, een groep enthousiaste social entrepreneurs uit Amsterdam die nobel streven naar een veiligere verkeerssituatie in oost-Afrika. Hiervoor hebben zij de KIBO motor ontwikkeld, een sterke en duurzame motor, erg geschikt voor motorreizen. De KIBO is designed in Holland, built in Kenya and made for Africa. UG-MOTOBIKE maakt gebruikt van 250cc KIBO motoren, check de link voor uitgebreide informatie.

Mijn maat Alain helpt mij met de opzet van UG-MOTOBIKE. Dit door samen te brainstormen, verder zet hij z’n media monkey team in voor de bouw en onderhoud van mijn website. Zij zorgen ervoor dat de website en social media up-to-date blijft met de gaafste blogs, foto’s en video’s. Zodat wij jullie lekker kunnen maken met de mooiste belevingen.

WhatsApp WhatsApp UG-Motobike