Motorreizen met gids

Voordat je de reispakketten gaat bekijken volgt hier nog wat algemene informatie. De infrastructuur in Oeganda is nog volop in ontwikkeling, dit betekend voor de avontuurlijke motorrijder een hoop plezier en uitdaging. Van zanderige single,- en twin tracks tot hobbelige gravel wegen, Oeganda heeft het allemaal. Mocht je nog geen off-road ervaring hebben dan is dat geen probleem. Je wordt niet meteen in het diepe gegooid. Elke route heeft een rustige opbouw qua moeilijkheid van off-road rijden. Daarnaast zijn de routes flexibel ingedeeld, dit betekend dat we qua off-road rijden aan de meeste wensen kunnen voldoen. En wil je toch liever de gebaande paden rijden dan is dat ook geen probleem. Maar wij willen daarin wel graag jouw wensen horen zodat we daar de route op kunnen aanpassen.

 

Per groep kunnen we maximaal tien rijders aannemen en minimaal vier. We rijden gemiddeld tussen de 150km en 300km per dag, afhankelijk van welke activiteiten er die dag nog meer gepland staan. We overnachten standaard in mid-range accommodatie (hotel, lodge) en de verkoopprijzen zijn berekend op tweepersoonskamer bezetting met ontbijt en lunch. Elke reis bevat minimaal één dag en nacht in een wildlife park, hiervoor kan men opteren op bushcamping onder begeleiding van een Uganda Wildlife Ranger. Verder worden de reizen standaard uitgevoerd met minimaal één motorgids, volgwagen plus chauffeur en monteur. Indien gewenst kan men een extra voertuig aanvragen voor medereizigers die niet willen motor rijden maar wel mee op avontuur willen. En als laatst, wij plannen de reizen altijd in de eerste of laatste twee weken van elke maand. Voor beschikbaarheid en/of andere vragen neem alstublieft contact op via het contactformulier, dan komen wij zo snel mogelijk met een reactie.

Round lake Victoria

De zoektocht van Europeanen naar de bron van de Nijl onder leiding van de Britse ontdekkingsreiziger John Hanning Speke in 1858, leidde tot de waarneming van het Victoria meer. Voorheen bekend bij de Arabieren als Ukerewe, het meer werd door Speke zo genoemd ter ere van koningin Victoria, de toenmalige koningin van Engeland. We rijden in voetsporen van Speke om het meer heen en doorkruisen, Kenia, Tanzania, Rwanda en Oeganda. Een reis met een cultureel hoogstandje voor avonturiers die gewend zijn om lange dagen te rijden.

 • 18 dagen in totaal, 16 rijdagen plus aankomst en vertrekdag
 • Biker level: intermediate/experienced
 • Prijs per rijder €4350,-
 • Prijs per medereiziger €3020,-

Extreme East

Het Noordoosten van Oeganda is een bestemming voor de meest avontuurlijke reiziger. Lange, ruige  wegen en paden banen zich een weg door het authentieke en rotsachtige landschap dat grenst aan Kenia en Zuid-Sudan. Het gebied staat bekend om haar harde leefomstandigheden door lange perioden van droogte en hevige regenseizoenen. De cultuur is hier gecreëerd en word nog steeds gedomineerd door de mensen die hun identiteit verbinden aan de stammen Karamojong, Ik, Kadama, Pokot, Jie en Tepeth.

 • 12 dagen in totaal, 10 rijdagen plus aankomst en vertrekdag
 • Biker level: intermediate/experienced
 • Prijs per rijder €3950,-
 • Prijs per medereiziger €3250,-

Bwindi Beauty

Het Bwindi Impenetrable Forest is in beschermd natuurgebied met een oppervlakte van 330 km² in het zuidwesten van Oeganda. Het woud is bekend om zijn populatie van berggorilla’s. Bwindi bestaat uit een jungle die naar schatting de laatste 25.000 jaar niet meer aan ecologische veranderingen onderhevig is geweest. Het toerisme weet dit park meer en meer te vinden en vanuit Kisoro worden dan ook steeds meer jungletripjes georganiseerd. Behalve dat toeristen daar dan hopelijk een ontmoeting hebben met de zeldzame berggorilla’s, kunnen er ook chimpansees, bavianen, colobussen, olifanten en luipaarden hun pad kruisen. Het park wordt gezien als een van de rijkste gebieden in Afrika op het gebied van de flora met alleen al 200 verschillende boomsoorten.

 • 10 dagen in totaal, 8 rijdagen plus aankomst en vertrekdag
 • Biker level: beginner – experienced
 • Prijs per rijder €3100,-
 • Prijs per medereiziger €2460,-

Murchison Madness

Murchison Falls is een waterval tussen lake Kyoga en lake Albert aan de Victoria Nijl in Oeganda. Op de top van Murchison Falls baant de Nijl zich een weg door een opening in de rotsen, slechts 7 m breed, en stort 43 m in, voordat hij westwaarts stroomt naar Lake Albert. De uitlaat van het Victoriameer stuurt ongeveer 300 kubieke meter per seconde water over de watervallen, geperst in een kloof van minder dan 10 m breed. Alleen dit natuurlijk wonder is slechts één van de, in het wildlife park Murchison falls. Een mooie trip voor de avonturier die in relatief korte tijd een gaaf motor avontuur wilt beleven met kuddes giraffes, waterbuffels, nijlpaarden en olifanten via uitdagende gravel en zandpaden.

 • 8 dagen in totaal, 6 rijdagen plus aankomst en vertrekdag
 • Biker level: beginner – experienced
 • Prijs per rijder €2625,-
 • Prijs per medereiziger €2030,-

WhatsApp WhatsApp UG-Motobike