Murchison Falls

Murchison Falls

Het Murchison Falls National Park is het bekendste en grootste nationale park van Oeganda. Het park staat bekend om haar vele diersoorten die er leven en om de indrukwekkende watervallen in het park. Als je dus zoveel mogelijk wildlife wilt zien en wilt genieten van prachtige natuur dan is dit park een echte aanrader.

Wildlife & activities

Een trip over de Nijl is een ervaring die je absoluut niet mag missen en zeker als deze trip langs de Murchison Falls komt. Verder is het park bekend door zijn vele diersoorten zoals nijlpaarden, olifanten, krokodillen, buffels en nog vele andere diersoorten. Als je dus dieren wilt spotten is dit de plek om dat te doen.

Campsites & lodges

Met uitzicht op de Murchison Falls en op de papyrus islands is dit een erg mooie plek om te overnachten. Omdat het nationale park zoveel diverse diersoorten herbergt, kun je er lang verblijven en niet uitgekeken raken. Als je wilt ontspannen na een dag wildlife spotten kun je relaxen in het zwembad van de lodge.

Bekijk hier wat tripadvisor zegt over deze camping of bekijk de website van deze camping: http://murchisonriverlodge.com/

Deze lodge is erg dichtbij het Ziwa Rhino Sanctuary, een reservaat voor neushoorns in Uganda. In 2005 is dit reservaat opgericht om neushoorns opnieuw te introduceren in Oeganda nadat de diersoort uitgestorven was in het land. Amuka Lodge is een fijne plek om dichtbij de neushoorns en bij het Murchison Falls nationale park te verblijven.

Bekijk hier wat tripadvisor zegt over deze camping of bekijk de website van deze camping: http://www.amukalodgeuganda.com/

WhatsApp WhatsApp UG-Motobike