Bwindi Beauty

Bwindi Beauty

Bwindi Beauty’ is een mooie avontuurlijke route die zich in het zuidwesten van het land bevindt. Deze route passeert Bwindi Impenetrable Forrest National Park. Dit regenwoud staat bekend als thuisbasis van onze neven en nichten, de berggorilla’s. Het zuidwesten van Oeganda kenmerkt zich door de diversiteit aan landschappen. Denk aan groene bergen, regenwoud, uitgestrekte groene vlaktes en droge savannes. Mensen die deze route al hebben gereden, ervoeren het alsof ze door vier verschillende landen zijn gereden. De route duurt 10 dagen waarvan 8 rijdagen en is best intensief, gemiddeld word er per dag een afstand gereden van 150 tot 300km. Aangezien deze route zich dwars door het regenwoud van de berggorilla’s baant, houden we één dag beschikbaar voor de gorilla trekking. Dit is een volle dag waarbij men vroeg uit de veren gaat om vervolgens na een mooie wandeling, tijd door te brengen met één van de vier gorilla families die toegankelijk zijn gemaakt voor toerisme. Omdat de berggorilla’s er een regelmatig leefpatroon op nahouden is het dus 100% zeker dat je ze zal ontmoeten als je een permit aanvraagt. Een typische berggorilla dag begint bij het ontwaken om 6.00 à 7.00 uur ’s ochtends, gevolgd door twee uur foerageren. Tussen 10.00 en 14.00 uur nemen de volwassen groepsleden er hun gemak van en doen een dutje of zonnebaden. De jongere groepsleden ravotten met elkaar. Tussen 15.00 en 17.00 uur foerageren ze opnieuw terwijl ze door hun territorium trekken. Tegen zessen ’s avonds verzamelen ze takken en bladeren om op de grond of in de boom hun nest mee te bouwen. Elke dag maken ze een nieuw nest om in te slapen, dit maakt het voor de park rangers ook makkelijk om ze 24/7 te volgen.

‘Bwindi Beauty’ kent twee soorten klimaten, tropisch savanneklimaat en zeeklimaat. Dit betekent dat je qua kleding voorbereid moet zijn op regen, koude en warmte. De beste reistijd voor deze route is in februari en van mei tot en met september. We rijden rond de 1800 kilometer waarvan we ongeveer 35% over verharde wegen en zo’n 65% over off-road en gravelpaden rijden.

 

 

NB. Gorilla permit minimaal drie maanden van te voren aanvragen, kosten $700.

Inbegrepen:

 • vluchthaven transfers
 • motorfiets, brandstof en verzekering
 • tweepersoonskamer bezetting
 • ontbijt, lunch
 • snacks, frisdrank en water voor onderweg
 • park entree kosten
 • motorgids, monteur
 • volgwagen + chauffeur

Niet inbegrepen:

 • visa
 • eenpersoonskamer supplement
 • vliegticket
 • overige activiteiten
 • fooi en alcoholische dranken

Extra's:

 • highlight city tour in Kampala €130,-
 • eenpersoonskamer supplement €200,-
 • gorilla trekking permit $721,-
 • chimpansee trekking permit $150,-

10 Dagen

+/- 1800 Kilometers

Min. 4 personen Max. 10 personen

Intensiteit route: gemiddeld/zwaar

Foto’s van de route

Bwindi Beauty

Routebeschrijving per dag.

 

1. Entebbe luchthaven – Kampala. Aankomst dag, airport pick-up en transfer naar het hotel door zorg van UG-Motobike.

2. Kampala – Lake Mburo (236 km). Deze rit is voornamelijk snelweg en wat files in Kampala. Deze situatie maakt dat je snel gewend raakt aan rijgedrag van de motor en je medeweggebruikers. De laatste 50 km rijden we over gravelpaden. We steken deze dag de evenaar over. Als je je ooit hebt afgevraagd of het echt is klopt dat het water op het noordelijk halfrond naar rechts draait en op het zuidelijk halfrond tegen de klok in, dan is dit het moment.

3. Lake Mburo – Lake Mutanda (285 km). Op deze dag rijden we op 70% verhard en de rest op onverhard wegen. We beginnen de dag met een mooie rit in het wild door het nationale park Lake Mburo. Er zijn er veel wilde dieren te zien in het park, waaronder nijlpaarden, giraffen, zebra’s, wilde zwijnen en veel verschillende soorten vogels. Om de dag af te sluiten drinken we een koud biertje met een geweldig uitzicht op het meer in een van de beste lodges van Oeganda.

4. Lake Mutanda – Bwindi forest (111 km). Deze dag is voornamelijk off-road rijden op smalle berg paden, dan 10 km snelweg, en dan alleen gravelwegen door het prachtige regenwoud Bwindi, thuis van de gorilla en een heleboel andere apen- en vogelsoorten.

5. Bwindi forest (rustdag). Als je zin hebt in gorillatrekking, dan is dit je kans. Houd er rekening mee dat de vergunning 3 maanden van tevoren moet worden aangevraagd en de kosten hiervoor bedragen 700 usd exclusief overschrijvingskosten (3%). 

6. Bwindi forest – Rubirizi (150 km). Op deze route rijden we alleen op onverharde wegen die onder anderen dwars door het Queen Elizabeth National Park baant, met als uitzicht grote uitgestrekte savannes waar regelmatig wilde olifanten of buffels oversteken. Om uiteindelijk uit te komen bij de prachtige oude kratermeren.

7. Rubirizi – Fort Portal (132 km). Deze dag rijden we 50% verharde wegen en 50% onverharde wegen. We rijden langs prachtige groene heuvels gescheiden door oude kratermeren. We belanden in de mooie oude stad Fort Portal. Waar de Engelse architectuur nog duidelijk zichtbaar is, Deze architectuur is overgekomen in de tijd van de Engelse kolonisatie. Op de achtergrond tijdens deze rit zien we de mt Rwenzori, de derde hoogste berg van Afrika. Deze bergen zijn bedekt met gletsjers die weer een van de grootste water bron is voor de rivier de Nijl. Het Rwenzori-gebergte bereikt hoogten tot 5.109 meter.

8. Fort Portal – Hoima (195 km). We rijden parallel aan lake Albert naar de stad Hoima. De recente ontdekking van aardolie in de regio trekt steeds meer mensen die werk vinden in de vele activiteiten die de industrie met zich meebrengt. De sporen die deze industrie achterlaten zijn duidelijk zichtbaar. 

9. Hoima – Kampala (265 km). Laatste dag richting Kampala. In de ochtend is het mogelijk om voor de chimpansee trekking te gaan in de buurt van Masindi. Veel snelweg, als we in Kampala aankomen, proosten we op onze reis en eindigen
met heerlijke pizza en bier in een van de beste restaurants van Kampala.

10. Kampala – Entebbe. Jammer genoeg kent elk avontuur ook zijn einde, deze dag is het tijd om afscheid te nemen en staat in het teken van luchthaven drop-off door zorg van UG-Motobike.

Bwindi Beauty route

Al zin in avontuur? Stuur ons even een mailtje met je interesses en wensen via onderstaand contactformulier.

  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden, lees deze goed door hierin staat belangrijke reisinformatie  WhatsApp WhatsApp UG-Motobike